Binnenkort verhuizen? Lees deze verhuistips voor een vlotte verhuizing.
U heeft zojuist de verpakkingsmaterialen voor uw aanstaande verhuizing ontvangen. De fysieke voorbereiding van uw verhuizing kan daarmee beginnen. Voor een vlotte en veilige verhuizing hebben wij enkele tips voor u opgesteld. Mocht u nog vragen hebben over (de voorbereiding van) uw verhuizing, neem dan contact met ons op.
1. Verpak alles in een verhuisdoos
Het verpakken van uw spullen in een doos is de meest eenvoudige manier om beschadiging te voorkomen. Verpak daarom alles wat in een doos past in een doos. Zowel voor u, als voor ons werkt het prettig als op de verhuisdag alle dozen ingepakt klaarstaan.
2. Montage van verhuisdozen
Indien u bij het brengen van de verpakkingsmaterialen thuis was heeft u reeds een korte instructie ontvangen. Puntsgewijs werkt de montage van de doos als volgt.
- Plaats de (verhuis)doos op de kop.
- Klap deze open tot een koker.
- Sluit de korte flappen (2x) en vervolgens de lange flappen (2x).
- Tape de doos over de korte zijde (de flappen goed tegen elkaar aantrekken zodat bij lossnijden doos geen resten tape naast de doos overblijven) en vervolgens over de lange zijde.
- Draai de doos om. Deze is nu gereed om te vullen.
- Na het vullen van de doos wederom de korte flappen en vervolgens de lange flappen (ook weer goed tegen elkaar aan) dichtklappen.
- Eenmaal tapen over de lange zijde.
- Codeer de doos (Zie: 4. Coderen van dozen. NB: als de dozen leeg zijn het tape met een mes doorsnijden, let op: niet eraf trekken, dan beschadigt de doos onherstelbaar.
3. Het gewicht van een verhuisdoos
Wanneer een doos te zwaar is kan deze schade in ondergelegen dozen veroorzaken (inzakken). Ook voor onze verhuizers is het prettig als u het gewicht van de dozen beperkt tot circa 15-20 kg. Let u er daarbij wel op dat u de dozen tot de rand toe volpakt om inzakken te voorkomen. Eventueel kunt u gebruik maken van de geleverde (kleinere) boekendozen of een verhuisdoos afvullen met lichtere spullen zoals lakens en handdoeken.
4. Coderen (labelen) van een verhuisdoos
Om de dozen in het nieuwe huis naar de juiste vertrekken te kunnen brengen is het van belang de dozen te coderen. Voor het coderen heeft u blanco etiketten ontvangen. Deze kunt u voorzien van de bestemming en eventueel de inhoud op de bovenzijde van de doos plaatsen (over een eventueel aanwezig etiket). Zie ook: 16. Het nieuwe huis. Voor uw en ons gemak kunt u de volgende coderingen gebruiken:
- wnk (= woonkamer)
- keu (= keuken)
- hal
- slk 1/2/3/4/5 (= slaapkamer 1/2/3/4/5)
- bdk (= badkamer)
- zol (=zolder)
- gar (= garage)
- ber (= berging)
Begin met een verende laag van stroken geplisseerd inpakpapier op de bodem en langs de zijkant van de doos. Hierin kunt u uw breekbare spullen plaatsen; borden en schoteltjes op hun zijkant van elkaar gescheiden middels inpakpapier, kopjes en glazen per stuk verpakken. Ook tussen het breekbaar kunt u met proppen inpakpapier onderling stoten voorkomen. Bestek per soort in inpakpapier wikkelen, zodat het één geheel is en daardoor niet kan krassen. Geef duidelijk op het etiket aan als de inhoud breekbaar is. Het inpakpapier is makkelijk kleiner te maken door een scherpe vouw te maken in een klein stapeltje.
5. Verpakken van breekbaar
Begin met een verende laag van stroken geplisseerd inpakpapier op de bodem en langs de zijkant van de doos. Hierin kunt u uw breekbare spullen plaatsen; borden en schoteltjes op hun zijkant van elkaar gescheiden middels inpakpapier, kopjes en glazen per stuk verpakken. Ook tussen het breekbaar kunt u met proppen inpakpapier onderling stoten voorkomen. Bestek per soort in inpakpapier wikkelen, zodat het één geheel is en daardoor niet kan krassen. Geef duidelijk op het etiket aan als de inhoud breekbaar is. Het inpakpapier is makkelijk kleiner te maken door een scherpe vouw te maken in een klein stapeltje.
6. Spiegels en schilderijen
De spiegels, schilderijen en glasplaten welke niet in een verhuisdoos passen laten hangen aan de muur. Deze worden door de verhuizers op de verhuisdag zelf verpakt in schilderijdozen. Kleinere spiegels en schilderijen kunt u in verhuisdozen verpakken. Zie hiervoor: 5. Verpakken van breekbaar.
7. Hangkleding
De hangkleding niet in dozen verpakken maar laten hangen. De kleding wordt hangend vervoerd in garderobedozen welke wij op de verhuisdag meenemen.
8. Apparatuur
Apparatuur zoals een computer, televisie of geluidsapparatuur, indien beschikbaar, verpakken in de originele verpakking. Bij platenspelers de arm vastzetten.
9. Planten
Kleine planten rechtop in een doos zetten. Proppen inpakpapier om de potten plaatsen. De doos aan de bovenzijde open laten.
10. Flessen
Flessen rechtop en gescheiden door inpakpapier in dozen zetten. Geen levensmiddelen en schoonmaakmiddelen bij elkaar in één doos! Bij mogelijke kans op lekkage graag een plastic zak om betreffende fles of in de doos zodat eventuele lekkage uw overige spullen niet kan beschadigen
11. Kastlade
Kleine lades kunnen compleet met inhoud in een verhuisdoos geplaatst worden. Grotere leegmaken in een verhuisdoos. Eventueel per lade gescheiden door een velletje inpakpapier zodat uitpakken makkelijker en sneller gaat.
12. Demontage en montage van kasten en bedden
De meubels (in het bijzonder spaanplaat) voorzichtig demonteren bij voorkeur met twee personen. Onderdelen zoals schroeven, connectorpennen en sleutels per meubel apart verpakken (bijv. in een boterhamzakje) en zo opbergen dat ze in het nieuwe huis eenvoudig terug te vinden zijn. Wanneer een kast niet gedemonteerd hoeft te worden wel de losse onderdelen zoals planken, deuren en glasplaatjes verwijderen. De onderdelen wel coderen zodat u weet welke onderdelen bij welke kast horen.
13. Tuingereedschap e.d.
Losse delen zoals tuingereedschap (bezem, schop, hark, e.d.), rails en roedes, houten palen en planken bundelen in hanteerbare porties door deze op twee of drie plaatsen met plakband te omwikkelen.
14. Stickers
Bij de dozen ontvangt u blanco etiketten voor op de verhuisdozen. Optioneel ontvangt u gekleurde stickers als er meerdere afleveradressen zijn of een deel van de inboedel via opslag gaat, of er meerdere items niet mee gaan.
Let op: blanco stickers hebben een permanente lijmlaag: deze niet op meubels plakken.
15. Extra hulp
Mocht u voor de voorbereiding van uw verhuizing tijd te kort komen, neemt u dan contact met ons op. Desgewenst en in overleg kunnen wij met extra mensen komen om deze werkzaamheden voorafgaand of tijdens de verhuizing af te werken.
16. Het nieuwe huis
Voorzie de kamers in het nieuwe huis van een naam (zie 4. Coderen van dozen) en laat dit op de dozen en meubels terugkomen. Per vertrek tevens een plattegrond ophangen met de gewenste indeling (inclusief een opstelplaats voor de dozen). Op de verhuisdag kunnen dan de verhuizers direct zien waar uw spullen naar toe moeten. Dat scheelt veel vragen.
17. Op de verhuisdag
Bij de aanvang van uw verhuizing kunt u met onze voorman een ronde door uw woning maken en hierbij uw wensen aangeven. Ook kunt u aangeven welke spullen achter moeten blijven. Om misverstanden te voorkomen heeft u hiervoor heeft u ook rode stickers ontvangen. Wanneer de verhuisauto is geladen maakt u met onze voorman opnieuw een ronde door het huis om te controleren of er niets is vergeten.
18. Op de verhuisdag
Heeft u de dozen in bruikleen ontvangen dan na het uitpakken van een verhuisdoos het tape er NIET AFTREKKEN, maar doorsnijden met een scherp voorwerp en op een stapel wegleggen (NIET VOUWEN) Gebruik de dozen niet als vloerbescherming of afvaldoos.
Als alle dozen leeg zijn stuurt u een mail naar Horst Totaal. Wij halen de dozen in combinatie op.
Wilt u (een deel van) de dozen houden of moeten wij constateren dat een doos door uw toedoen onbruikbaar is geworden dan betaalt u € 1,50 per doos.
Wij wensen u heel veel succes en plezier toe bij het voorbereiden van uw verhuizing.
Met vriendelijke groet,
Team Horst Totaal